Зроблено новий важливий крок у розвитку органічного ринку України та впровадженні органічного законодавства — державний логотип для органічної продукції вперше з’явився на поличках національної мережі супермаркетів «Сільпо». 

В одному з київських супермаркетів «Сільпо» розміщені нові спеціальні «органічні вивіски» з державним логотипом на полицях з органічною продукцією, вробленою в Україні. Ця спільна ініціатива ГС «Органічна ініціатива» та національної мережі супермаркетів «Сільпо» має на меті привернути більше уваги до органічної продукції та підвищити рівень обізнаності про органічне маркування серед споживачів. 

Реалізація цієї ініціативи є свідченням успішної роботи Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» та відповідних підзаконних актів. 

З 17 серпня 2023 року, після впровадження Міністерством аграрної політики та продовольства України Державного реєстру операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, виробники вперше почали наносити державний логотип на органічну продукцію з вищою доданою вартістю, але масово продукція, маркована державним логотипом, не була представлена на полицях великих мереж роздрібної торгівлі до сьогодні. 

Цей крок є важливою віхою для українського органічного сектору, адже наявність державного логотипа для органічної продукції на продуктах та спеціальних вивісок на поличках точок продажу сприяє підвищенню рівня впізнаваності органічного маркування та довіри споживачів до органічної продукції.  

Довідково: