Знаходити актуальну інформацію про органічне виробництво стало легше завдяки оновленим статтям у Вікіпедії

З метою надання користувачам Інтернету достовірної та актуальної інформації про органічний сектор, у червні 2024 року були оновлені існуючі статті і створені нові статті про органічний сектор українською, так і англійською мовами на Вікіпедії.  

Вікіпедія, всесвітньо відома як найбільша онлайн-енциклопедія, є одним із провідних джерел інформації для мільйонів користувачів. Відтепер шукаючи інформацію на теми «органічне виробництво», «сертифікація органічних продуктів» або «органічний ринок в Україні» та ін. ви відразу натрапите на відповідні статті у Вікіпедії, оскільки вони відображаються одними з перших у результатах пошуку.  

Оновлені статті містять інформацію про ключові аспекти українського законодавства щодо виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Вони базуються на офіційних даних Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органу сертифікації «Органік Стандарт», Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) та IFOAM – Organics International. Ці матеріали забезпечують споживачів та зацікавлених осіб найновішою інформацією про органічне виробництво.  

До списку нових та оновлених статей увійшли:  

  1. Органічний ринок в Україні (англ. Organic market in Ukraine
  2. Законодавство в галузі органічного сільського господарства (англ. List of countries with organic agriculture regulation
  3. Органічне виробництво (англ. Organic farming
  4. Органічні продукти (англ. Organic food
  5. Сертифікація органічних продуктів (англ. Organic certification

Дана ініціатива була реалізована спільно з OrganicInfo.ua в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що фінансується Швейцарією та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).   

Більше деталей у новині на OrganicInfo.ua.