У вересні 2024 року делегація Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), Посольства Швейцарії в Україні та швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) здійснила візит на органічні підприємства «Галекс-Агро Group» в Житомирській області, які є одними з найбільших виробників та експортерів органічної продукції в Україні.  

До складу делегації увійшли Ірене Фрай, керівниця програм відділу економічної співпраці та розвитку SECO, Віктор Шуткевич, заступник директора зі співробітництва Посольства Швейцарії в Україні, Тобіас Айзенрінг, менеджер програми QFTP, FiBL Швейцарія, та Ігор Кравченко, місцевий керівник Програми QFTP, а також інші представники команди QFTP, зокрема,  Наталія Прокопчук, координаторка органічного компонента, Ірина Висоцька, координаторка компонента «Молочний сектор» та Людмила Півнюк, провідна консультантка органічного компонента. 

Приватне підприємство «Галекс-Агро» було засновано у 2008 році з метою ведення виключно органічного виробництва, зокрема органічного рослинництва, органічного тваринництва (ВРХ, бджільництво, птахівництво) та переробки, а також розвитку органічного ринку в Україні. На сьогодні «Галекс-Агро» —  це вертикально інтегрована група компаній, до складу якої входять ПП «Галекс-Агро», ТОВ «Агровест Груп», ТОВ «Органік Мілк» (ТМ Organic Milk), ТОВ «Органічний м’ясний продукт» (ТМ Organic Meat) та ФГ «Домашня курочка» (ТМ Organic Chicken). 

Під час візиту представники швейцарсько-української делегації мали змогу ознайомитися з діяльністю групи компаній «Галекс-Агро» в часи повномасштабного вторгнення. Попри всі виклики підприємство є одним із активних учасників міжнародних торговельних заходів, які організовані за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми QFTP. Підприємство «Галекс-Агро» та його дочірня компанія «Органік Мілк» успішно представляють свою продукцію як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, зокрема на таких подіях, як Львівський ярмарок смаку (2023, 2024 роки), Органік Фест у торговельній мережі «Сільпо», BIOFACH (Нюрнберг), Organic & Natural Product Expo (Дубай), ANUGA (Кельн), та запланована участь у SIAL (Париж) у жовтні 2024 року.  

Під час візиту делегація обговорила досягнення підприємства у сфері органічного виробництва та його роль як визнаного лідера українського органічного сектору, який просуває органічну ідею в Україні та представляє Україну за кордоном ще з 2008 року.   

Протягом впровадження швейцарсько-української програми QFTP (2019-2024) група компаній «Галекс-Агро» виступає унікальною навчальною платформою для державних інспекторів Держпродспоживслужби, приймаючи навчальні заходи та пілотні інспекції в межах державного нагляду (контролю)  стосовно додержання операторами вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. У 2023 році на базі «Галекс-Агро» були проведені навчання та пілотні інспекції, такі ж заходи заплановані і на 2024 рік.  

Група компаній також активно ділиться своїм досвідом з іншими учасниками органічного ринку, надаючи консультації та підтримку малим і середнім підприємствам, надавачам послуг, освітнім установам, що сприяє розвитку органічного сектору в Україні. Свої знання компанія передає шляхом виступів на різних національних та міжнародних заходах: наприклад, конференція «Органічний день в Україні» (м. Київ), конференція «На передовій — жінки в Україні змінюють світ» (Biofach, Німеччина), День органічного поля (м. Київ), що запланований на 2025 рік.  

Профілі компанії «Галекс-Агро» розміщені на кількох ресурсах: 

Профілі компанії «Агровест Груп» розміщені на таких ресурсах: 

Профілі компанії «Органік Мілк» (ТМ Organic Milk) розміщені на кількох ресурсах: 

Профілі компанії «Органічний м’ясний продукт» (ТМ Organic Meat) є на кількох ресурсах: 

Профілі компанії «Домашня курочка» (ТМ Organic Chicken) є на кількох ресурсах: