Починаючи з 2002 року посольство Швейцарії підтримує розвиток органічного ринку в Україні шляхом впровадження різноманітних проєктів технічної допомоги. Швейцарсько-українські проєкти / програми об’єднують свої зусилля, щоб принести якомога більше користі задля розвитку потенціалу виробників органічної продукції в Україні.

Так, швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія) за фінансової підтримки Швейцарії, співпрацює з Групою з фінансування і розвитку малого і середнього бізнесу (МСБ) ЄБРР, що здійснює фінансування консультаційних проєктів за підтримки Швейцарії, США, Ірландії та Швеції у межах Фонду сприяння малому бізнесу ЄБРР (донори Фонду: Італія, Ірландія, Корея, Люксембург, Норвегія, Швейцарія, США, Швеція, Японія та Тайвань Бізнес — Фонд Технічного Співробітництва ЄБРР), та Європейського Союзу й Швеції у межах програми «Жінки в бізнесі».

17 вересня 2024 року, відбулася зустріч українських виробників, переробних підприємств та консультантів органічного сектору, що була присвячена представленню можливостей підтримки для органічних виробників та переробних підприємств від Групи з фінансування і розвитку малого і середнього бізнесу (МСБ) ЄБРР.

Координатори проєктів озвучили можливості підтримки для підвищення спроможності виробників та переробних підприємств, у тому числі через залучення консультантів (українських та міжнародних) і допомогу у релокації підприємств.

Учасники зустрічі мали можливість задати питання і отримати відповідь щодо можливостей зазначеної підтримки.

Дізнатися докладніше та подати заявку на участь у консалтинговому проєкті можливо за посиланням.

Програма з релокації впроваджується як постійний інструмент підтримки малого та середнього бізнесу ЄБРР в Україні у відповідь на повномасштабну війну. Набір учасників проводиться хвилями. Актуальна інформація про програму та інші ініціативи доступна на сторінці ЄБРР: консультації для малого бізнесу в Україні.