Вчора, 30 вересня 2021 року, відбувся щорічний захід для партнерів Посольства Швейцарії в Україні «Швейцарське співробітництво з Україною», на якому були представники проєктів/програм технічної допомоги Швейцарії та представники Посольства Швейцарії в Україні.

Посол Швейцарії в Україні, Клод Вільд під час вітальної промови наголосив на важливості розбудови громадянського суспільства та технічної підтримки, яку надає Швейцарія Україні. Ніколь Рудер, директорка Швейцарського бюро співробітництва в Україні наголосила на важливості та внеску програм технічної допомоги у продовженні здійсненні реформ в Україні, вона  окреслила основні події, які відбулися у 2020 та 2021 роках, а також поділилася планами на 2022 рік, наголосивши на викликах, зокрема, що стосується впливу COVID на впровадження діяльності Учасникам було цікаво дізнатися про підхід Швейцарії до теми зміни клімату та його наслідків.

Підтримка органічного та молочного секторів в Україні є важливою у портфоліо програм/проєктів технічної допомоги Швейцарії. Від програми Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» участь у заході брали Наталія Прокопчук, координатор органічного компонента та Ірина Висоцька, координатор компонента «Молочний сектор».  У другій половині заходу вони разом з іншими учасниками під керівництвом заступника директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктора Шуткевича ділилися досвідом та обговорювали результати та виклики, які потрібно враховувати у діяльності.

Учасників заходу пригощали стравами, що були приготовлені із органічних продуктів українських сертифікованих виробників. Органічний кейтеринг можливий в Україні – це чудова нагода проводити різноманітні заходи і смакувати корисними стравами, приготованими з органічних продуктів українського виробництва. Проведення органічного кейтерингу може бути додатковою перевагою та акцентом для компаній, які хочуть наголосити на своїй увазі до довгострокових цілей у підтриманні здорового та сталого способу життя і харчування, зменшенні негативного впливу на довкілля тощо.

Гості події мали змогу продегустувати органічні закуски, серед яких салати «Грецький» та «Цезар», брускетти, крученики, різноманітні канапе, асорті сирів та шпажки «Капрезе». Для приготування салатів та закусок використовувались органічні продукти та інгредієнти, серед яких: томати черрі ПП «Органічна теплиця», сири Бринза, Сулугуні, Моцарелла, кисломолочний сир, йогурт, молоко ТМ ORGANIC MILK, куряча грудка ТМ «Фермерський Двір», яйця ТМ Organic Chicken, салямі Міланська, салямі Тоскана, телятина Simmental, салямі з телятини, шинкова ковбаса ТМ ORGANIC MEAT, хліб та багет Ансьен ТМ Bakehouse, твердий Український сир, Старопорицький, Халумі від ТОВ «Старий Порицьк», хлібці та снеки ТМ GO BIO, диня Дунайський аграрій та органічні спеції від ТМ «Любисток», вівсяне печиво із суміші ТМ «Добрик» та органічними горіхами, ізюмом, жеравлиною від ТМ Auchan BIO, органічні ягоди Агро Стариця, чаї ТМ Жива земля Потутори. Серед різноманіття гарячих страв та десертів були супи, жульєн з печерицями, шашлик, асорті ковбасок та пончики Банош, чізкейк та яблучний пиріг. Для приготування страв були використанні: гарбуз Дунайський аграрій, молоко та вершки ТМ ORGANIC MILK, органічний сир Чеддер ТОВ «Старий Порицьк», олія, кукурудзяне та пшеничне борошно ТМ Екород, куряча грудка ТМ «Фермерський Двір», напівкопчені та копчені ковбаски ТМ ORGANIC MEAT. Кейтеринг з органічними продуктами було організовано компанією «Го Біо» (Go Bio). В Україні розробили каталог готових органічних харчових продуктів, що містить широкий асортимент органічних продуктів, контакти їхніх виробників та місця продажів https://organicinfo.ua/stores/.

На завершення Ніколь Рудер запросила всіх учасників партнерської зустрічі відвідати IV Фестиваль крафтового сиру, що традиційно є ініціативою членів Громадського Об’єднання «Гільдія ремісничих сироварів» та відбудеться за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми QFTP 2-3 жовтня в Києві на ВДНГ. Більше: https://qftp.org/2-3-zhovtnia-v-kyievi-na-vdnh-vidbudetsia-iv-festyval-kraftovoho-syru/