У період з 14 жовтня по 5 грудня 2022 року Школою сироваріння Ірини Дем’янюк за підтримки швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» було проведено гібридний навчальний курс «Побудова власного бізнесу – сироварня з нуля». У курсі взяло участь 50 учасників, серед яких як виробники, які планують створити власну переробку, так і представники крафтових сироварень, кооперативів, локальних виробників кисломолочної продукції.

Загалом курс мав гібридний формат і складався з декількох видів подання інформації. Теоретична частина висвітлена у формі  14-ти онлайн лекцій, які охоплювали теми від фізико-хімічних показників сирого молока, вимог до проєктування сироварні, до розрахунку собівартості продукції, обрання ринків збуту та маркетингових стратегій. Дані лекції були проведені з використанням платформи ZOOM. Таким чином учасники мали можливість одразу ставити питання та обговорювати їх разом. Практична частина включала дводенний візит на сироварню із навчаннями щодо виробництва чотирьох поширених груп сирів. Для відвідування сироварні учасники були розділені на дві групи. Для тих учасників, які не мали змоги відвідати практичне навчання, всі тренінги було записано та поширено на YouTube-каналі курсу та у закритому Телеграм-каналі, де і відбувалось спілкування учасників та організаторів курсу, поширено навчальні матеріали, посилання на необхідні до вивчення нормативно-правові акти та іншу важливу інформацію.

Слухачі курсу із задоволенням брали участь у спілкуванні в межах чату, онлайн та практичних навчань, обмінювались своїми успіхами та досягненнями та звертались за особистими консультаціями до організаторів курсу.

Якщо тема сироваріння цікавить вас так само, як і наших партнерів – на Фейсбук сторінці Школи ви можете ознайомитись із доступними матеріалами даного та інших курсів.