10 травня 2023 року представники Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), Посольства Швейцарії в Україні та команда програми QFTP відвідали оператора органічного ринку ТОВ «Органік оригінал» (Ecorod TM)

Компанія «Органік Оригінал» заснована у 2011 році та є однією з піонерів українського ринку органічної продукції, що активно розвивається. Органічна продукція з вищою доданою вартістю виробляється під торговою маркою «Екород», має європейський органічний сертифікат і маркована офіційним логотипом для органічної продукції Європейського Союзу – «Євролистом». Попри війну підприємство продовжує працювати та продавати свою продукцію в основному для споживачів на внутрішньому ринку.

Компанія займається переробкою органічної продукції, в асортименті якої різноманітні крупи, мед, олія, борошно, вівсяні пластівці, кукурудзяні палички з різними смаками та інше.

За фінансової підтримки швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі» (OT4D) в рамках двох фаз грантової програми Органічної ініціативи «Підтримка органічного сектору в Україні» компанія отримала кошти на продовження органічної сертифікації, а також для впровадження системи CRM  та розробки чатботу з метою посилення продажів органічної продукції на внутрішньому ринку.

До того ж представники компанії «Органік оригінал» взяли активну участь у міжнародних виставках органічної продукції «Middle East Organic&Natural Expo» (ОАЕ, 2021 р.)та «Biofach» (Німеччина, 2023 р.) в рамках колективних стендів України, що були організовані за підтримки QFTP.